Vesti

Akademik ZORAN KNEŽEVIĆ, član Udruženja Milutin Milanković izabran za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti

Sa osećajem ponosa i zadovoljstva informišemo korisnike našeg sajta da je istaknuti član Udruženja Milutin Milanković, akademik Zoran Knežević,  izabran za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, institucije od izuzetnog nacionalnog, naučnog i umetničkog značaja u Republici Srbiji.

Gospodin Zoran Knežević prilikom prijema priznanja Udruženja

Gospodin Knežević je od samog početka rada Udruženja pružao nesebičnu podršku njegovom radu i profilisanju. Veoma angažovano je pomagao Udruženju, lično i kao direktor Astronomske opservatorije. Njegova pomoć se ogledala u pružanju stručne pomoći na izradi filmskih proizvoda, pisanju monografija i drugih izdanja. Uvek se odazivao na pozive Udruženja da svojom stručnošću približi naučno delo Milankovića članovima i prijateljima Udruženja kroz predavanja, učešćem na stručnim skupovima, recenzijama i na druge načine. Kao direktor Astronomske opservatorije omogućio je da se brojne igrane scene za filmske produkte realizuju u ambijentu Opservatorije. Udruženje je uvek visoko cenilo akademikovu posvećenost Milutinu Milankoviću i podršku radu Udruženja. Gospodin Zoran Knežević je bio jedan od prvih dobitnika priznanja Udruženja, koje je primio još 2009. godine.

Udruženje izbor akademika Kneževića za predsednika SANU prihvata sa ponosom što je jedan njen član izabran na tako visoko mesto, samim tim i značajnijim u društvenom ambijentu našeg društva. I na ovaj način čestitamo akademiku izbor i želimo puni uspeh u radu, uvereni da će njegova pomoć i dalje biti na ponos i zadovoljstvo Udruženja Milutin Milanković i da će se tradicionalno dobra saradnja sa SANU dobiti još više na značaju i vrednosti.