Вести

Епископ осјечкопољски и барањски Херувим у посети Удружењу Милутин Миланковић

naslovna-poseta

Удружење Милутин Миланковић имало је изузетно задовољство да пошетком марта 2020. године буде домаћин епископу осјечкопољсом и барањском Херувиму, др Милети Радојевићу, директору Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и др Марку Николићу, заменику директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама.

naslovna-poseta

Циљ посете је био да се размотри досадашња сарадња Удружења с Осјечкопољском и барањском епископијом и Упраом за сарадњу с црквама и верским заједницама и договори сарадња у овој години.

С задовољством је закључено да се сарадња на афирмацији лика и дела Милутина Миланковића успешно реализује. Посебно су истакнуте активности Удружења на афирмацији сарадње Милутина Миланковића и Српске православне цркве у области календарског питања.

Гости су информисани о наредним активностима Удружења, а посебно о обележавању 100 година од објављивања теорије о климатским променама која је публикована у књизи Милутина Миланковића под насловом: Математичка теорија топлотних појава изазваних Сунчевим зрачењем, која је објављена у Паризу 1920. године.

Епископ Херувим и др Милети Радојевићу, директору Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама су истакли да ће и у овој години, у границама њихових могућности, подржати активности Удружења, а посебно активности на обележавању годишњице објављивања Миланковићеве теорије о климатским променама.

poseta
Poseta2

Била је то прилика да се епископу Херувиму, који је члан Управног одбора Удружења, уручи чланска карта и Повеља Милутин Миланковић, коју је Удружење Милутин Миланковић доделило Епископији осјечкопољској и и барањској.