Vesti

Episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim u poseti Udruženju Milutin Milanković

naslovna-poseta

Udruženje Milutin Milanković imalo je izuzetno zadovoljstvo da pošetkom marta 2020. godine bude domaćin episkopu osječkopoljsom i baranjskom Heruvimu, dr Mileti Radojeviću, direktoru Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama i dr Marku Nikoliću, zameniku direktora Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama.

naslovna-poseta

Cilj posete je bio da se razmotri dosadašnja saradnja Udruženja s Osječkopoljskom i baranjskom episkopijom i Upraom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama i dogovori saradnja u ovoj godini.

S zadovoljstvom je zaključeno da se saradnja na afirmaciji lika i dela Milutina Milankovića uspešno realizuje. Posebno su istaknute aktivnosti Udruženja na afirmaciji saradnje Milutina Milankovića i Srpske pravoslavne crkve u oblasti kalendarskog pitanja.

Gosti su informisani o narednim aktivnostima Udruženja, a posebno o obeležavanju 100 godina od objavljivanja teorije o klimatskim promenama koja je publikovana u knjizi Milutina Milankovića pod naslovom: Matematička teorija toplotnih pojava izazvanih Sunčevim zračenjem, koja je objavljena u Parizu 1920. godine.

Episkop Heruvim i dr Mileti Radojeviću, direktoru Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama su istakli da će i u ovoj godini, u granicama njihovih mogućnosti, podržati aktivnosti Udruženja, a posebno aktivnosti na obeležavanju godišnjice objavljivanja Milankovićeve teorije o klimatskim promenama.

poseta
Poseta2

Bila je to prilika da se episkopu Heruvimu, koji je član Upravnog odbora Udruženja, uruči članska karta i Povelja Milutin Milanković, koju je Udruženje Milutin Milanković dodelilo Episkopiji osječkopoljskoj i i baranjskoj.