Вести

Мултимедијални приказ Милутина Миланковића у Бечу

У храму Васкрсења Христовог рођења у Бечу уприличен је мултимедијални приказ “Милутин Миланковић – Живот и дело”. Тај научно – културни догађај у Бечу је организован у сарадњи Удружења Милутин Миланковић из Београда и Просвјете Аустрија у оквиру манифестација Светосавских свечаности у Бечу за 2020. годину.

predavanje-u-becu

Госте манифестације мултимедијални приказ “Милутин Миланковић – Живот и дело” поздравили су мр Славко Максимовић, председник Удружења Милутин Миланковић, Срђан Мијалковић, председник Просвјете, а речи поздрава је упутио и Милан Предојевић, председник Скупштине општине Инђија, који је најавио отварање културно истраживачког центра у Старом Сланкамену који ће носити име Милутина Миланковића.
Представљање великана светске и српске науке Милутина Миланковића короз занимљиво предавање учинио је мр Славко Максимовић. Након предавања приказана је и кратка верзија играно-документарног филма „Кроз васиону и векове”, који је Удружење Милутин Миланковић представило на бројним предавањима у Србији и региону.
У оквиру овог догађаја Љубомир Манасијевић певач, композитор и текстописац, уметник чија музика изражава српски дух, историју и културу, отпевао је неколико композиција између осталих и “Востани Сербие”, коју је компоновао на текст Доситеја Обрадовића.

Pogledajte objave na sledećim linkovima.

dijaspora.tv 1

dijaspora.tv 2

dijaspora.gov.rs

rts.rs