Vesti

Multimedijalni prikaz Milutina Milankovića u Beču

U hramu Vaskrsenja Hristovog rođenja u Beču upriličen je multimedijalni prikaz “Milutin Milanković – Život i delo”. Taj naučno – kulturni događaj u Beču je organizovan u saradnji Udruženja Milutin Milanković iz Beograda i Prosvjete Austrija u okviru manifestacija Svetosavskih svečanosti u Beču za 2020. godinu.

predavanje-u-becu

Goste manifestacije multimedijalni prikaz “Milutin Milanković – Život i delo” pozdravili su mr Slavko Maksimović, predsednik Udruženja Milutin Milanković, Srđan Mijalković, predsednik Prosvjete, a reči pozdrava je uputio i Milan Predojević, predsednik Skupštine opštine Inđija, koji je najavio otvaranje kulturno istraživačkog centra u Starom Slankamenu koji će nositi ime Milutina Milankovića.
Predstavljanje velikana svetske i srpske nauke Milutina Milankovića koroz zanimljivo predavanje učinio je mr Slavko Maksimović. Nakon predavanja prikazana je i kratka verzija igrano-dokumentarnog filma „Kroz vasionu i vekove”, koji je Udruženje Milutin Milanković predstavilo na brojnim predavanjima u Srbiji i regionu.
U okviru ovog događaja Ljubomir Manasijević pevač, kompozitor i tekstopisac, umetnik čija muzika izražava srpski duh, istoriju i kulturu, otpevao je nekoliko kompozicija između ostalih i “Vostani Serbie”, koju je komponovao na tekst Dositeja Obradovića.

Pogledajte objave na sledećim linkovima.

dijaspora.tv 1

dijaspora.tv 2

dijaspora.gov.rs

rts.rs