Вести

Новогодишње дружење и задовољство учињеним

Предновогодишњим дружењем симболички је окончана успешна година активности Удружења Милутин Миланковић. Била је то прилика да се сумирају резултати, изрази задовољство и искаже захвалност за учињено онима који су допринели успешности рада Удружења.

Најзначајнија активност у протеклој години била је обележавање 100 година од усвајања Миланковићевог – Новојулијанског календара на Свеправославном конгресу у Цариграду 1923. године, па је свечарско дружење и атмосфера одисала расположењем и задовољством због успешне реализације те, али и других активности.
Међу гостима на дружењу били су представници суорганизатора Грађевинског факултета и Математичког факултета у Београду, Астрономске опсерваторије и Српске православне цркве, учесници организационог одбора, научног одбора, предавачи, вокални извођачи сестре Гобовић, представници медија, учесници у креирању и изради материјала за конференцију и други пријатељи и гости Удружења.
У пригодној речи председник Удружења мр Славко Максимовић, пожелевши добродошлицу свим гостима, истакао је значај успешно организоване и медијски изузетно праћеног догађаја обележавања јубилеја, као и других значајних активности попут изложбе у Музеју науке и технике и пригодне поштанске марке, издате тим поводом.
Такође да се и на овом месту захвали суорганизаторима и покровитељима Конференције и осталих активности Министарству културе, Министарству науке технолошког развоја и иновација, Министарству просвете, Министарству информисања и телекомуникација, Српској академији наука и уметности, Београдском универзитету, Културном и научном центру „Милутин Миланковић“ из Даља, средстима јавног информисања, посебно листа „Политика“ и свим појединцима који су својим ангажовањем допринелу успеху активности.

Расположени гости су изражавали задовољство постигнутим, пожелевши Удружењу да се и идућа година обележи успесима достојним Милутина Миланковића и угледа које Удружење има у јавности.