Vesti

Novogodišnje druženje i zadovoljstvo učinjenim

Prednovogodišnjim druženjem simbolički je okončana uspešna godina aktivnosti Udruženja Milutin Milanković. Bila je to prilika da se sumiraju rezultati, izrazi zadovoljstvo i iskaže zahvalnost za učinjeno onima koji su doprineli uspešnosti rada Udruženja.

Najznačajnija aktivnost u protekloj godini bila je obeležavanje 100 godina od usvajanja Milankovićevog – Novojulijanskog kalendara na Svepravoslavnom kongresu u Carigradu 1923. godine, pa je svečarsko druženje i atmosfera odisala raspoloženjem i zadovoljstvom zbog uspešne realizacije te, ali i drugih aktivnosti.
Među gostima na druženju bili su predstavnici suorganizatora Građevinskog fakulteta i Matematičkog fakulteta u Beogradu, Astronomske opservatorije i Srpske pravoslavne crkve, učesnici organizacionog odbora, naučnog odbora, predavači, vokalni izvođači sestre Gobović, predstavnici medija, učesnici u kreiranju i izradi materijala za konferenciju i drugi prijatelji i gosti Udruženja.
U prigodnoj reči predsednik Udruženja mr Slavko Maksimović, poželevši dobrodošlicu svim gostima, istakao je značaj uspešno organizovane i medijski izuzetno praćenog događaja obeležavanja jubileja, kao i drugih značajnih aktivnosti poput izložbe u Muzeju nauke i tehnike i prigodne poštanske marke, izdate tim povodom.
Takođe da se i na ovom mestu zahvali suorganizatorima i pokroviteljima Konferencije i ostalih aktivnosti Ministarstvu kulture, Ministarstvu nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvu prosvete, Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, Beogradskom univerzitetu, Kulturnom i naučnom centru „Milutin Milanković“ iz Dalja, sredstima javnog informisanja, posebno lista „Politika“ i svim pojedincima koji su svojim angažovanjem doprinelu uspehu aktivnosti.

Raspoloženi gosti su izražavali zadovoljstvo postignutim, poželevši Udruženju da se i iduća godina obeleži uspesima dostojnim Milutina Milankovića i ugleda koje Udruženje ima u javnosti.