Вести

Награда „Културни образац“ потврда успешне године за нама

Година за нама представља још једну успешну годинау у раду Удружења. Година 2019. у којој је Удружење високим квалитетом активности, волонтерским радом, ентузијазмом и племенитим тежњама, успело да реализује веома сложене пројекте и активности чиме је завредело Признање „Културни образац“, значајно друштвено признање које Министарство културе и информисања додељује само најбољима.

славко-министар-ко

И управо успешна 2019. година у раду била је повод да се мр Славко Максимовић, председник Удружења Милутин Миланковић обрати члановима и пријатељима Удружења. Он у свом допису кратко информишее о активностима 2019, другим досадашњим резултатима Удружења, као и о будућим активностима и програме на популаризацији лика и дела Милутина Миланковића у наступајућем периоду.

У свом допису Максимовић посебно наглашава да је квалитетом и обимом реализованих активности Удружење завреднело четири значајна друштвена признања: Светосавску награду (2012.), Признањe „Капетан Миша Анастасијевић“ (2015.), Медаљу Михајло Пупин (2018.) и већ споменуто Признање „Културни образац“ (2019.).