Вести

Сарадња Педагошког музејa Београд и Удружење Милутин Миланковић

Дугогодишња успешна сарадња Педагошког музеја Београд и Удружења Милутин Миланковић резултирала је потписивањем Уговора о пословно техничкој сарадњи. Уговор су потписали проф др. Слободан Вуксановић, директор Музеја и мр Славко Максимовић, председник Удружења. Потписивању уговора присуствовао је и председник Управног одбора Музеја господин Немања Антовић.

slavko-u-muzeju

Потписаним Уговором је предвиђено да ће се сарадња одвијати кроз иницирање и реализацију програма и других различитих активности у циљу унапређивања делатности и повећања броја посетилаца и корисника услуга обе институције, као и заједничким наступима према надлежним државним институцијама.

Посебне активности биће усмерене на популаризацију личности Милутина Миланковића и валоризацију његовог научног, педагошког и књижевног рада., што је већ делимично реализовано успостављањем тематске поставке посвећене Милутину Миланковићу у просторијама Музеја.

Музеј ће својим стручним капацитетима, у оквиру својих могућности, помоћи Удружењу да се прикупи, обради и учини доступном јавности богата заоставштина Милутина Миланковића и тако допринесе напорима Удружења за оснивање Музеја Милутина Миланковића.

Музеј и Удружење ће уложити напор да се шира јавност, а посебно ученици свих нивоа школа и студенти, сагледавајући допринос Милутина Миланковића српској и светској науци, подрже и мотивишу за бављење интелектуалним и научним радом.

pedagoski-muzej
Поставка „Милутин Миланковић“ у Педагошком музеју
slobodan-vuksanovic
Слободан Вуксановић, директор Педагошког музеја у Удружењу Милутин Миланковић