Vesti

Saradnja Pedagoškog muzeja Beograd i Udruženje Milutin Milanković

Dugogodišnja uspešna saradnja Pedagoškog muzeja Beograd i Udruženja Milutin Milanković rezultirala je potpisivanjem Ugovora o poslovno tehničkoj saradnji. Ugovor su potpisali prof dr. Slobodan Vuksanović, direktor Muzeja i mr Slavko Maksimović, predsednik Udruženja. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Upravnog odbora Muzeja gospodin Nemanja Antović.

slavko-u-muzeju

Potpisanim Ugovorom je predviđeno da će se saradnja odvijati kroz iniciranje i realizaciju programa i drugih različitih aktivnosti u cilju unapređivanja delatnosti i povećanja broja posetilaca i korisnika usluga obe institucije, kao i zajedničkim nastupima prema nadležnim državnim institucijama.

Posebne aktivnosti biće usmerene na popularizaciju ličnosti Milutina Milankovića i valorizaciju njegovog naučnog, pedagoškog i književnog rada., što je već delimično realizovano uspostavljanjem tematske postavke posvećene Milutinu Milankoviću u prostorijama Muzeja.

Muzej će svojim stručnim kapacitetima, u okviru svojih mogućnosti, pomoći Udruženju da se prikupi, obradi i učini dostupnom javnosti bogata zaostavština Milutina Milankovića i tako doprinese naporima Udruženja za osnivanje Muzeja Milutina Milankovića.

Muzej i Udruženje će uložiti napor da se šira javnost, a posebno učenici svih nivoa škola i studenti, sagledavajući doprinos Milutina Milankovića srpskoj i svetskoj nauci, podrže i motivišu za bavljenje intelektualnim i naučnim radom.

pedagoski-muzej
Postavka „Milutin Milanković“ u Pedagoškom muzeju
slobodan-vuksanovic
Slobodan Vuksanović, direktor Pedagoškog muzeja u Udruženju Milutin Milanković