Вести

Школска манифестација „Миланковићу у част“ у Раброву

Основна школа “Милутин Миланковић” из Раброва низ година реализује бројне активности на васпитању и развијању поноса код својих ученика на научника чије име школа носи. Уз велико ангажовање наставног кадра и директора Школе Владимира Тодосијевића активности обухватају такмичење из разних области наставног градива са јасним акцентом на научника Милутина Миланковића.

Из године у годину у овој школи се надограђују облици тог својеврсног наставног облика. Овогодишње квиз-такмичење под називом „Миланковићу у част“, одржано 24. маја, организовано је уз учешће неколико школа из околине. У такмичењу је учествовало пет екипа: две екипе из ОШ “Иво Лола Рибар” из Великог Градишта, једна екипа из ОШ “Вук Караџић” из Мајиловца и две екипе из ОШ “Милутин Миланковић” из Раброва.
Квизу је претходила химна школе у извођењу школског хора. Посебна занимљивост ове химне је у томе што су је неколико година раније написали ученици, како текстове строфа, тако и музику, а потом све уобличила наставница музичке културе Слађана Стевић.

Квизу знања и другим активностима у Школи присуствовали су представници Удружења Милутин Миланковић из Београда, Слободан Стојановић, Радомир Мирчић и Добривоје Вељковић.

Поред такмичарског дела, ученици су имали прилику да погледају сталну поставку о животу и делу Милутина Миланковића која краси стари део школе, као и макете мостова, ликовне и литерарне радове на тему “Живот и дело Милутина Миланковића” које су израдили ученици школе. 
Екипе које су освојиле прво, друго и треће место добиле су пехаре, све екипе су заслужиле честитке за исказано знање и уложени труд и слободно се може рећи да су сви победили.