Вести

Ученици Гимназије из Пожеге определили се за Миланковића

Ученици гимназије „Свети Сава“ из Пожеге 21. новембра посетили су поставку изложбе Миланковићева временска капија у Народној банци Србије.

Naslovnaskolapozega

И поред мноштва музејских и изложбених простора и садржаја које омогућава Београд, ученици и наставници Гимназије наставну екскурзију и долазак у Београд искористили су управо да посете изложбу Миланковићева временска капија и да сазнају више чињеница о раду и животу Милутина Миланковића.

Занимајући се за мотиве овакве одлуке добили смо занимљив одговор и потврдили наша ранија сазнања о томе да се у овој школској установи већ дуже негује поштовање према великану српске и светске науке Милутину Миланковићу. То се види из низа акција које се проводе на плану васпитања и образовања популаризацијом овог научника.

Веома заинтересованим ученицима Гимназије испред Удружења обратили су се мр Славко Максимовић, Слободан Стојановић, Наталија Вржина и студент грађевине Душан Стевановић. Својим занимљивим излагањима и тумачењима појединих питања пружили су посетиоцима додатне информације и уз пројекцију филма допринели свеукупном позитивном ефекту посете. Захвалност посетилаца била је веома изражена, предочена у књизи утисака, али и у молби ученика да се изложба са предавањем и пројекцијом филма организује у Пожеги почетком следеће године, што је са задовољством прихваћено.

pozega-2
pozega-1