Vesti

Učenici Gimnazije iz Požege opredelili se za Milankovića

Učenici gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege 21. novembra posetili su postavku izložbe Milankovićeva vremenska kapija u Narodnoj banci Srbije.

Naslovnaskolapozega

I pored mnoštva muzejskih i izložbenih prostora i sadržaja koje omogućava Beograd, učenici i nastavnici Gimnazije nastavnu ekskurziju i dolazak u Beograd iskoristili su upravo da posete izložbu Milankovićeva vremenska kapija i da saznaju više činjenica o radu i životu Milutina Milankovića.

Zanimajući se za motive ovakve odluke dobili smo zanimljiv odgovor i potvrdili naša ranija saznanja o tome da se u ovoj školskoj ustanovi već duže neguje poštovanje prema velikanu srpske i svetske nauke Milutinu Milankoviću. To se vidi iz niza akcija koje se provode na planu vaspitanja i obrazovanja popularizacijom ovog naučnika.

Veoma zainteresovanim učenicima Gimnazije ispred Udruženja obratili su se mr Slavko Maksimović, Slobodan Stojanović, Natalija Vržina i student građevine Dušan Stevanović. Svojim zanimljivim izlaganjima i tumačenjima pojedinih pitanja pružili su posetiocima dodatne informacije i uz projekciju filma doprineli sveukupnom pozitivnom efektu posete. Zahvalnost posetilaca bila je veoma izražena, predočena u knjizi utisaka, ali i u molbi učenika da se izložba sa predavanjem i projekcijom filma organizuje u Požegi početkom sledeće godine, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

pozega-2
pozega-1