Вести

Удружењу Милутин Миланковић признање Центра за промоцију науке

Центар за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ ове године слави јубилеј – десетогодишњицу највеће националне научно-популарне манифестације Мај месец математике – М3. Од идеје пре десет година до овогодишње манифестације Удружење Милутин Миланковић је континуирано пружало подршку и активно учествовало на јединственој научној манифестацији окренутој младој генерацији.

naslovna-CPN

Центар за промоцију науке на свечаном отварању манифестације у Народном позоришту у Београду сумирало је свеукупне резултате и у виду захвалнице најзаслужнијим појединцима на јавној сцени одало признање. Захвалница за допринос и учешће у манифестацији Мај месец математике додељено је нашем Удружењу, које је на свечаности од вршиоца дужности директора Центра за промоцију науке др Марка Крстића примио потпредседник Удружења Слободан Стојановић.

Овогодишња манифестација, која се одржава у условима корона инфекције, конципирана је као вишеслојна активност популаризације математике од концерата, промоција монографије и књиге везаних за математику, отворених радионица и предавања на летњој сцени Калемегдана, математичких шетњи Београдом, математичких перформанси и изложби са интерактивним експонатима и другим садржајима. Започета је свечаном академијом 10. маја и трајаће све до краја месеца. Тема јубиларне манифестације Мај месец математике М3, под слоганом Формула уметности, почива на међусобној зависности уметности и математике, инспирисана је недавним обележавањем стогодишњице Ајнштајнове теорије релативности, која је захтевала нову физику и нове математичке прорачуне како би се простор и време довели у нераскидиву везу.

CPN