Вести

Затворена изложба Миланковићева временска капија

Изложбу Миланковићева временска капија која је трајала од петог новембра до трећег децембра 2019. у изложбеном простору Народне банке Србије изазвала је велико интересовање како јавности и посебне јавности тако и медија. По одређеним показетљима изложба је испунила свој циљ.

naslovna-kraj-izlozbe

Удружење Милутин Миланковић је уз подршка Министарства културе и информисања, Народне банке Србије и Природњачког музеја реализовало успешну изложбу Миланковићева временска капија.

Према првим проценама изложбу је посетило преко 1.200 посетилаца. Изложбала је показала да постоји велико интересовање за живот и дело великана светске и српске намуке Милутина Миланковића. То су показали поштоваоци Милутина Миланковића, знатижељници за његова научна остварења, као и професори универзитета, научни радници, академици, истакнуте личности из политичког и јавног живота, студенати, а посебно ученика средњих и основних школа.

Изложбу су посетили ученици са наставницима Електротехмичке школе Раде Кончар, Правно-биротехничке школе, Основне школе Милан Ракић, Математичке гимназије, Хемијско-прехрамбене и технолошке школе, Техничке школе Дрвоарт. Посебну занимљивост представља чињеница да су, у оквиру наставне посете, специјално на изложбу дошли ученици Гимназије из Пожаревца и Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге.

Приказани нови садржаји документа, фотографије, као и средства са којима се служио Милутин Миланковић или припадају времену стварања научника.

Уз стручно вођење чланова Удружења кроз поставку изложбе, редовно су посетиоцима приказивани филмови различите дужине о животу и делу Миланковића

1kraj-izlozbe