Vesti

Zatvorena izložba Milankovićeva vremenska kapija

Izložbu Milankovićeva vremenska kapija koja je trajala od petog novembra do trećeg decembra 2019. u izložbenom prostoru Narodne banke Srbije izazvala je veliko interesovanje kako javnosti i posebne javnosti tako i medija. Po određenim pokazetljima izložba je ispunila svoj cilj.

naslovna-kraj-izlozbe

Udruženje Milutin Milanković je uz podrška Ministarstva kulture i informisanja, Narodne banke Srbije i Prirodnjačkog muzeja realizovalo uspešnu izložbu Milankovićeva vremenska kapija.

Prema prvim procenama izložbu je posetilo preko 1.200 posetilaca. Izložbala je pokazala da postoji veliko interesovanje za život i delo velikana svetske i srpske namuke Milutina Milankovića. To su pokazali poštovaoci Milutina Milankovića, znatiželjnici za njegova naučna ostvarenja, kao i profesori univerziteta, naučni radnici, akademici, istaknute ličnosti iz političkog i javnog života, studenati, a posebno učenika srednjih i osnovnih škola.

Izložbu su posetili učenici sa nastavnicima Elektrotehmičke škole Rade Končar, Pravno-birotehničke škole, Osnovne škole Milan Rakić, Matematičke gimnazije, Hemijsko-prehrambene i tehnološke škole, Tehničke škole Drvoart. Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da su, u okviru nastavne posete, specijalno na izložbu došli učenici Gimnazije iz Požarevca i Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege.

Prikazani novi sadržaji dokumenta, fotografije, kao i sredstva sa kojima se služio Milutin Milanković ili pripadaju vremenu stvaranja naučnika.

Uz stručno vođenje članova Udruženja kroz postavku izložbe, redovno su posetiocima prikazivani filmovi različite dužine o životu i delu Milankovića

1kraj-izlozbe